Home > Română > Campionatul European Individual la Sah

Campionatul European Individual la Sah

Pe 17 martie, s-a desfasurat etapa finala a Campionatului Individual la Sah. Viorel Bologan si Dumitru Svetuschin au sfirsit turneul cu cite 6.5 puncte in activ, clasinduse in primii 100. Viorel Iordachescu a ocupat locul 124 cu 6 puncte iar Vladimir Hamitevici s-a clasat pe pozitia 192 cu 5.5 puncte.
In Campionatul Femenin, Moldova a fost reprezentata de Elena Partac si Diana Baciu, care au acumulat cite 4 puncte si s-au clasat pe pozitiile 133 si 134.

Ian Nepomniachtchi din Rusia si Pia Cramling din Suedia sunt noii Campioni Europeni la Sah. Sahistul de doar 20 de ani a reusit in ultima partida sa obtina victorie de la Akopian Vladimir, astfel si-a pastrat avantajul de jumate de punct fata de ceilalti concurenti ai sai. Jobava Baadur si Timofeev Artiom au acumulat cite 8.5 puncte, ei au jucat 2 partide suplimentare pentru a se stabili cu-i apartine titlul de vicecampion si cine v-a obtine medalia de bronz, scorul final a fost de 1.5 puncte pentru Jobava contra 0.5 puncte acumulate de Timofeev.
Pia Cramling a invins in ultima etapa pe Viktorija Cmilyte, care avea cu jumate de punct mai mult, si pe care chiar si egalitatea ar fi facut-o campiona. Astfel Cramling a obtinut medalia de aur iar Cmilyte s-a multumit cu argint. Pe locul trei s-a clasat Socko Monika.

CLASAMENTUL FINAL

Categories: Română Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.