Archive

Archive for May, 2012

Seminarul Republican de pregătire a formatorilor regionali de profesori de şah

May 6th, 2012 No comments

Pe data de 5 mai 2012 în municipiul Chişinău s-a desfăşurat Seminarul Republican de pregătire a formatorilor regionali de profesori de şah conform Programului republican “Clasa specializată de şah în Moldova” .
Seminarul a fost organizat de catre Academia de Sah „V.Bologan” şi Federaţia de şah a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Conform Programului republican “Clasa specializată de şah in Moldova” 44 de şcoli şi licee din toate unităţile administrative ale Republicii Moldova au fost asigurate cu inventar pentru o clasă de sah. Fiecare clasă a fost dotată cu mobilier, calculatoare, seturi si ciasornice de sah.
Desfăşurarea Seminarului Republican de pregătire a formatorilor regionali a profesorilor de şah va permite folosirea eficientă a claselor dotate cu inventar special pentru pregătirea profesorilor de şah în fiecare unitate administrativă, economisind importante surse financiare necesare deplasării tuturor profesorilor interesaţi la Chişinău.

În cadrul seminarului au fost pregătiţi 32 de formatorii regionali din 30 de raioane şi oraşe, care vor desfăşura seminarele locale cu profesorii de şah din şcolile raionului (oraşului) respectiv. Au fost ţinute prelegeri de către marele maestru Viorel Bologan, vice- preşedintele Federaţiei de şah a Republicii Moldova ,Preşedintele Academiei de şah „V.Bologan” şi Valeriu Coadă, Preşedintele Comisiei pentru copii şi juniori a Federaţiei de şah a Republicii Moldova. Participanţii la seminar au susţinut necesitatea pregătirii profesorilor de şah şi aplicării tehnologiilor moderne de predare a şahului în întreaga ţară. În final au fost adresate numeroase întrebări specialiştilor prezenţi la eveniment.

Categories: Română Tags:

Simultan cu GM Viorel Bologan

May 5th, 2012 No comments

Cu ocazia turneului de sah Rhein-Main Open, pe 8 iunie 2012, la Bad Homburg (aproximativ 15 km de Frankfurt, Germania) Viorel va sustine un simultan la 30 de mese.

Inscrierile se pot face prin e-mail, pe adresa simultan@rhein-main-open.de.

Pentru mai multe amanunte click aici.

Categories: Română Tags:

Indiana Regelui – Seminar cu GM Viorel Bologan

May 3rd, 2012 No comments

Pe 26 si 27 mai Viorel va sustine si coordona o sesiune de antrenament la Seminarzentrum Buocher Höhe (aproximativ 15 km de Stuttgart, Germania). In cadrul seminarului tinut in limba engleza tema principala va fi Apararea Indiana Regelui din perspectiva jucatorului cu piesele negre, intelegerea pozitiilor-tip. Cursul nu va fi doar o analiza a cartii lui Viorel (aparuta si in limba germana cu titlul “Die Königsindisch Bibel” (Biblia Indianei Regelui)), ci vor fi prezentate si materiale nepublicate inca.

Alte subiecte vor fi:
- planuri tipice de atac;
- variante principale si secundare;
- variante cu fianchetto;
- varianta Saemisch;
- varianta celor patru pioni;
- varianta schimbului.

Toti participantii vor primi gratuit un exemplar al cartii lui Viorel, “Die Königsindisch Bibel”.

Pentru inscriere: Tobias Hirneise; Email: contact@amateurchess.com
Termenul limita pentru inscriere este 13 mai 2012.

Pentru mai multe detalii click aici.

Categories: Română Tags:

Listele ELO la 1 mai 2012

May 2nd, 2012 No comments

Cu un rating de 2716 ELO Viorel ocupa pozitia a 28-a in topul mondial, el reusind un salt de 34 de locuri. Cele 16 puncte castigate in turneul Cuca International inca nu au fost contorizate, ele urmand sa fie adaugate, probabil la urmatoarea aparitie a listelor ELO (1 iulie). Iata cum arata clasamentul primilor 10 jucatori moldoveni:

1 Bologan, Viktor g MDA 2716
2 Iordachescu, Viorel g MDA 2614
3 Svetushkin, Dmitry g MDA 2597
4 Vedmediuc, Serghei m MDA 2468
5 Hamitevici, Vladimir m MDA 2437
6 Baltag, Iulian m MDA 2424
7 Khruschiov, Alexey g MDA 2421
8 Komliakov, Viktor g MDA 2419
9 Sanduleac, Vasile g MDA 2405
10 Soltanici, Ruslan m MDA 2397

In clasamentul pe tari (masculin) Moldova se afla pe locul 43, iar Romania pe locul 23.

Ordinea primilor jucatori din Romania:
1 Nisipeanu, Liviu-Dieter g ROU 2648
2 Parligras, Mircea-Emilian g ROU 2622
3 Lupulescu, Constantin g ROU 2603
4 Vajda, Levente g ROU 2600
5 Nevednichy, Vladislav g ROU 2553
6 Manolache, Marius g ROU 2545
7 Szabo, Gergely-Andras-Gyula g ROU 2540
7 Marin, Mihail g ROU 2540
9 Chirila, Ioan-Cristian g ROU 2521
10 Nanu, Costica-Ciprian g ROU 2520

Categories: Română Tags: