Archive

Archive for August, 2011

Cupa Mondiala: turul II, prima partida

August 31st, 2011 No comments

Avand albele in prima partida din turul al 2-lea, marele maestru Viorel Bologan a fost invins de Leinier Dominguez Perez: Viorel Bologan – Leinier Dominguez Perez 0-1.
Intr-o alta partida, Mircea Parligras – Zoltan Almasi 1-0.

Maine se vor disputa partidele retur.

Categories: Română Tags:

Cupa Mondiala: rezultate din primul tur

August 30th, 2011 No comments

Dupa incheierea meciurilor de departajare, iata cateva rezultate ale jucatorilor nostri:
Mircea Parligras – Yangyi Yu 2-0
Dieter Nisipeanu – Rustam Kasimdzhanov 0.5-1.5
Viorel Iordachescu – Sebastien Feller 1.5-2.5 (dupa tie-break)
Daniel Fridman – Costica Lupulescu 1.5-0.5

Reamintim ca in turul al doilea Viorel Bolgan il va intalni pe Leinier Dominquez Perez, iar Mircea Parligras va juca contra lui Zoltan Almasi.

Mult succes!

Categories: Română Tags:

Festivalul Mihail Sadoveanu XXVI

August 30th, 2011 No comments

Intre 19 si 25 August s-a desfasurat la Iasi, Romania Festivalul de sah Mihail Sadoveanu, editia a XXVI-a. Concursul a fost castigat de maestrul international Serghei Vedmeniuc cu 7.5 puncte (din 9).
Felicitari!

Pentru rezultate puteti consulta “chess-results” aici.

Categories: Română Tags:

Cupa Modiala, primul tur: Bologan – Socko 1.5 – 0.5

August 29th, 2011 No comments

In cea de-a doua partida a primul tur, marele maestru Viorel Bologan a avut albele si ales varianta schimbului din Apararea Franceza (preferata de jucatorul polonez). Intentiile sale erau deja clare, de a nu oferi negrului nici o posibilitate de contrajoc. Dupa simplificari s-a intrat intr-un final cu nebuni de culori diferite in care marele maestru polonez a considerat, just, ca nu exista nici o cale de castig, nici pentru alb, nici pentru negru. Remiza dupa 38 de mutari. Scor final: Bologan – Socko 1.5 – 0.5.

Dupa o zi de pauza (maine se vor disputa eventualele partide de departajare), in turul al doilea Viorel il va intalni pe marele maestru cubanez Leinier Dominguez Perez. Acesta a reusit sa castige meciul sau contra lui E.Moradiabadi cu 1.5 – 0.5.

Categories: Română Tags:

Business meeting cu presedintele FIDE

August 29th, 2011 No comments

BusinessMeetingPe 27 August, cu putin timp inaintea inceperii jocurilor Cupei Mondiale, la Khanty-Mansiysk a avut loc o intalnire intre presedintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov, marele maestru Evgeny Romanov (reprezentant al Lokomotiv Sports Society) si marele maestru Viorel Bologan (membru al consiliului director al Association of Chess Professionals (ACP)).

Pe durata intrevederii s-au discutat idei despre dezvoltarea sahului in organizatia Lokomotiv si, deasemenea, au fost atinse aspecte ale unei posibile cooperari intre organizatii in vederea modernizarii sahului.

Pentru detalii si comentarii click aici.

Categories: Română Tags:

Debut victorios la Cupa Mondiala!

August 28th, 2011 No comments

Socko-BologanAvand negrele in prima partida contra marelui maestru polonez Bartosz Socko, Viorel a ales sistemul Nimzo-Indian. O mica surpriza pregatita de acasa… La trecerea in jocul de mijloc jucatorul nostru avea deja o pozitie mai buna. Mai apoi, in asaltul final Viorel a sacrificat un cal, cu urmari devastatoare pentru tabara regelui alb. In pozitia din diagrama, dupa 29.f3? a urmat 29….Qh5! 30.fxe4 Qxh2+ 31.Kf2 fxe4 32.Rc2 Rf7+ 33.Ke1 Qxg3+ -+.
Asadar, Bartosz Socko – Viorel Bologan 0-1.
Partida poate fi urmarita aici.
Maine urmeaza partidele retur ale primei runde.

Categories: Română Tags:

WhyChess

August 3rd, 2011 No comments

Marele maestru Viorel Bologan a lansat o noua tema pe blogul sau de pe WhyChess: Do we need a rating for rapid chess?.
Versiunea in limba rusa o puteti citi aici.

Categories: Română Tags:

Campionatul Chinei pe echipe, Divizia B

August 2nd, 2011 No comments

Intre 24 si 30 Iulie s-a desfasurat la Harbin (China) Campionatul Chinei pe echipe, Divizia B. Cu Viorel Bologan la prima masa, echipa din orasul Chengdu s-a clasat pe locul 2, loc ce asigura promovarea in Divizia A. Viorel a reusit sa acumuleze 9 puncte (din 10) (+9 =0 -1), contribuind decisiv la performanta echipei sale.

Categories: Română Tags: