Archive

Archive for June, 2011

Bundesliga 2011-2012

June 30th, 2011 1 comment

Incepand din acesta toamna marele maestru Viorel Bologan va concura in campionatul Germaniei pentru SC Eppingen. Impreuna cu marele maestru indian Pentala Harikrishna vor intari echipa din care fac parte, printre altii, Ferenc Berkes, Sergey Tiviakov, Csaba Balogh, Evgeny Postny, Zoltan Gyimesi, Peter Acs.

Categories: Uncategorized Tags:

IX Gyorgy Marx Memorial

June 30th, 2011 No comments

In turneul disputat la Paks, Ungaria, Viorel s-a clasat pe locul 4 cu 3.5 puncte. Castigatorul turneului a fost marele maestru polonez Radoslaw Wojtaszek.

Categories: Uncategorized Tags:

IX Gyorgy Marx Memorial, runda a 2-a: din nou victorie!

June 19th, 2011 1 comment

Avand negrele pentru a doua oara la rand, de data aceasta contra marelui maestru Ivan Salgado Lopez, Viorel a raspuns iarasi la 1.e4 cu 1….c6, apararea Caro-Kann. La mutarea a 13-a (13….Cd7) negrul a oferit pionul b7 la schimb cu pionul e5. De obicei, se zice ca daca bati cu dama pionul din b7 (sau b2 cu negrul) e ca si cum ai dormi in ploaie. Dupa rezolvarea complicatiilor tactice imediate marele maestru moldovean a obtinut o pozitie cu un pion in plus, avantaj pe care l-a realizat, pragmatic, destul de repede. A fost partida ce s-a incheiat prima din cele trei ale rundei a 2-a: Ivan Salgado Lopez – Viorel Bologan 0-1.
Celelalte rezultate: I.Smirin – P.Ács 1-0, R.Wojtaszek – F.Berkes 1-0.

Categories: Română, Uncategorized Tags:

Debut victorios la Memorialul din Ungaria

June 17th, 2011 No comments

In aceste zile se desfasoara la Paks, Ungaria cea de-a IX-a editie a memorialului Gyorgy Marx, un turneu inchis cu 6 participanti: Radoslaw Wojtaszek, Ferenc Berkes, Viorel Bologan, Ilia Smirin, Ivan Salgado Lopez si Peter Acs. Se va juca in sistem Round Robin, tur-retur.

Desi a avut negrele impotriva marelui maestru Peter Acs, Viorel a inceput cu dreptul. Dupa mai mult de cinci ore de joc si un final jucat in ritm de blitz jucatorul maghiar s-a recunoscut invins. Viorel transformase din nou un pion, avand in acel moment doua dame!
Peter Acs – Viorel Bologan 0-1.

Iata si celelalte rezultate: R. Wojtaszek – I. Salgado Lopez 1-0, F. Berkes – I. Smirin 0.5-0.5.

Partidele pot fi urmarite live aici.

Categories: Română Tags: