Archive

Archive for March, 2011

The Rossolimo Sicilian

March 30th, 2011 No comments

La trei ani dupa prima sa carte “The Chebanenko Slav”, lucrarea recent aparuta a marelui maestru Viorel Bologan, The Rossolimo Sicilian este rodul unei indelungate experiente in jocul practic dar si al studiului in pregatirea de turneu.

screenhunter2

Categories: Română Tags:

Rapid Grand Prix Rusia, etapa a 2-a

March 9th, 2011 No comments

La turneul de sah rapid de la Ulan-Ude (Rusia) (4-6 Martie) Viorel Bologan s-a clasat pe locul 3 la egalitate de puncte cu castigatorul competitiei. S-au jucat 13 runde, sistem elvetian si au participat 500 de jucatori, dintre care 13 mari maestri. Inaintea ultimei runde Viorel se afla in lupta pentru unul din locurile fruntase, avand nevoie neaparat de o victorie pentru o clasare pe podium. Victorie pe care a obtinut-o in fata multiplului campion olimpic, Sergey Rublevsky, egaland punctajul primilor clasati.
Cei patru invingatori sunt:
1. Dmitry Bocharov Rusia 10,5 puncte din 13
2. Sergey Rublevsky Rusia 10,5 puncte din 13
3. Viorel Bologan Moldova 10,5 puncte din 13
4. Pavel Maletin Rusia 10,5 puncte din 13

De mentionat faptul ca turneul este organizat de Sangha Traditionala a budistilor din Rusia, chiar pe teritoriul Datanului Ivolginsk, in preajma celei mai mari minuni din lume Pandito Hambo Lama Itigelov. Mai multa informatie gasiti pe wikipedia: Dashi-Dorzho Itigilov.

Urmatorul turneu din calendarul competitional la care va participa Viorel Bologan este campionatul individual al Europei din Franta 21 martie-03 aprilie.

Categories: Română Tags: